Mar
1
2016

Tabla înmulţirii – eficientizarea învăţării tablei inmulţirii

Aplicatia Tabla înmultirii ajuta copiii sa invete si sa-si imbunatateasca aptitudinile legate de tabla inmultirii. Principiul care sta la baza acestei aplicatii este “Repetitia e mama invataturii”.

Implementand un algoritm inteligent, aplicatia se muleaza pe nevoile celui ce invata sau exerseaza tabla inmultirii. Aplicatia genereaza in mod automat antrenamente care insista pe punctele slabe ale invatacelului, asigurand o metoda eficienta de a asimila tabla inmultirii.

Cea mai importanta functionalitate a aplicatiei este generarea de antrenamente in mod automat, ajutand utilizatorul sa invete tabla inmultirii si sa se perfectioneze in acest sens. Antrenamentul consta in intrebari repetitive (cum ar fi “5 X 3” samd) iar elevul trebuie sa introduca raspunsul corect daca il cunoaste sau poate cere ajutor aplicatiei. In acest din urma caz, aplicatia va oferi raspunsul elevului, tinandu-l afisat un timp optim ca acesta sa fie memorat. In timpul antrenamentelor aplicatia detecteaza punctele slabe ale elevului si insista asupra lor, ajutandu-l sa le elimine. O sesiune de antrenamente ia sfarsit atunci cand elevul ofera cel putin 5 raspunsuri corecte consecutive la fiecare intrebare. Merita spus si ca elevul poate termina antrenamentul in orice moment, desi acest lucru nu este recomandat.

Toate informatiile despre antrenamente sunt stocate pe telefon sau tableta din doua motive:

– aplicatia are nevoie de aceasta informatie pentru a genera antrenamente viitoare optime, generand secvente de intrebari potrivite, astfel incat aplicatia sa-si atinga scopul pentru care a fost creata: eficientizarea invatarii tablei inmultirii;

– informatia stocata pe telefon / tableta poate fi vizualizata ulterior de catre elev sau tutore pentru a monitoriza evolutia invatarii tablei inmultirii; informatia disponibila este: data si ora la care a avut loc antrenamentul, timpul mediu de raspuns pentru raspunsurile corecte, numarul raspunsurilor corecte si incorecte pentru fiecare intrebare.

Merita spus ca aplicatia ofera doua tipuri de antrenamente:

– per tabla inmultirii; acest fel de antrenament insista doar pe una din tablele inmultirii la un moment dat (ex: tabla inmultirii cu 5)

– antrenament general, care agregheaza toate tablele inmultirii intr-un singur antrenament, bazandu-se pe ceea ce deja elevul a invatat sau exersat in trecut.

Tabla înmulţirii – eficientizarea învăţării tablei inmulţirii Tabla înmulţirii – eficientizarea învăţării tablei inmulţirii
Instaleaza Tabla înmulţirii – eficientizarea învăţării tablei inmulţirii:

Despre autor: Admin

IT addicted , pasionat de web design & web development , utilizator de Android si cam atat.

Lasa un comentariu

Like pe Facebook !

Categorii

.