Aug
20
2012

Scan – scaneaza coduri de bare si coduri QR

Scan este o aplicatie cu care puteti scana codurile de bare ale produselor si codurile QR . Pentru cei care nu stiu ce sunt codurile QR : QR reprezinta acronimul cuvintelor Quick Response Code si initial aceste coduri au fost folosite in industria automotiva, insa datorita capacitatii mari de stocare si a scanarii rapide s-au raspandit si in alte domenii. Codurile QR sunt formate din patratele mici ce se afla intr-un chenar patrat pe un fundal alb si arata ca in imaginea de mai jos. Daca veti scana urmatorul QR code cu aplicatia Scan veti ajunge pe pagina principala a acestui site.

Revenind la aplicatie, Scan este de departe cea mai rapida si prietenoasa utilizatorului aplicatie de scanat coduri de bare. Spun asta deoarece am ramas impresionat de viteza cu care scaneaza codurile QR . Pentru a scana un cod , tot ce trebuie sa faceti este sa deschideti aplicatia si sa indreptati camera catre codul respectiv, fara a face poze sau a apasa vreun buton pentru a incepe scanarea, in concluzie simplu si eficient.

Atunci cand codul QR contine adresa url a unui site web, dupa scanarea codului aplicatia deschide automat acel url fara a mai fi nevoie de interventia celui care scaneaza codul. In cazul in care contine text , acesta va fi afisat automat dupa scanare.

Pe langa codurile QR , Scan poate citi si coduri UPC, EAN, si ISBN. Astfel puteti oricand afla informatii despre produsul pe care l-ati scanat, precum si locuri de unde puteti cumpara produsul respectiv. Pe langa acestea , vi se ofera un link ce duce catre un comparator de preturi si unul care va afiseaza review-uri ale produsului.

Aveti probleme cu scanarea codului de bare deoarece este intuneric sau nu exista suficienta lumina in locatia in care va aflati ? Daca smartphone-ul dvs. sau tableta dispune de un bliţ , aveti posibilitatea sa il activati din Scan pentru a putea scana codul respectiv, fara a cauta alta sursa de lumina.

Daca ati scanat un cod cu ceva timp in urma , nu mai e nevoie sa il scanati inca o data deoarece il puteti gasi la History , locul unde deasemenea regasiti toate codurile scanate precum si locatia unde scanarea a fost realizata. Totodata aveti posibilitatea sa sincronizati aceasta lista pe toate device-urile dvs. indiferent ca ruleaza Android sau iOS. Pentru a face acest lucru e nevoie sa va creati un cont pe www.scan.me .

Scan.me

Poate in timp ce citeati acest articol v-ati intrebat cum se pot realiza aceste coduri de bare QR. Pentru a creea un cod de bare QR, e nevoie sa va faceti un cont pe Scan.me (se face foarte rapid) si puteti creea cate coduri QR doriti , cu orice tip de informatie. Am ramas placut surprins cand am vazut cate tipuri de coduri se pot face :

Business Scan Page

Atunci cand sunteti proprietarul unei afaceri , va puteti folosi de aceste coduri QR pentru a interactiona cu clientii dvs.

Personal Scan Page

Daca sunteti freelancer sau pur si simplu doriti sa va faceti un QR code cu informatiile dvs. personale . Se potrivesc de minune pe cartile de vizita mai “moderne” .

Social Media Actions

Aceasta functie interesanta va permite sa creeati coduri QR care pot defini niste actiuni : un like pe Facebook unei pagini, un check-in prin scanarea unui cod QR sau un follow al unui utilizator de Twitter. Toate acestea doar prin scanarea unui cod QR.

Website

Coduri QR ce contin adrese de site-uri web. Simplu de realizat si mult mai la indemana decat sa lasati utilizatorul sa tasteze link-ul.

Simple Text

Puteti creea coduri QR ce contin informatii in format text.

Wi-Fi

De departea cea mai interesanta functie este ca va permite sa va conectati la o retea Wi-Fi doar prin scanarea unui cod QR, chiar daca aceasta este parolata. Poate fi de o utilitate maxima daca codul QR este scanat la dvs. acasa, astfel ca prietenii care vin in vizita se pot conecta automat sau intr-un local in care clientii se pot conecta fara a mai fi nevoie sa “ceara” chelnerului parola la wireless.

Scan este o aplicatie gratuita si sper sa ramana asa. Poate fi folosita doar pe device-urile care au instalata o versiune de Android mai noua de 2.1, inclusiv.

Instaleaza Scan – scaneaza coduri de bare si coduri QR:

Lasa un comentariu

Like pe Facebook !

Categorii

.